Yhteystiedot

T:mi Ääntä kohti

Y-tunnus:
1240467-8

Maija Lauri

maijalau
@gmail.com

gsm: 040-5127206

Menneitä ja tulevia

Maija

 

Nimeni on Maija Lauri ja olen syntynyt ja kotoisin Torniosta. Olen harrastanut musiikkia lapsesta asti ja valmistunut laulunopettajaksi (Musiikkipedagogi amk) Oulun seudun ammattikorkeakoulusta. Musiikin maisterin tutkinnon, Master in Music Performance,  suoritin Ruotsissa, Piteån musiikkikorkeakoulun englanninkielisessä esittävän säveltaiteen maisteriohjelmassa. Erikoistuin maisteriopinnoissani lied-musiikkiin ja lied-duo työskentelyyn.

Olen myös opiskellut hengityskouluohjaajaksi (psykofyysinen hengitysterapia) ja suorittanut jännittäjäryhmän ohjaajan opinnot.

Käänteentekevää omalle laulajuudelleni, äänenmuodostukselleni ja opettajuudelleni ovat myös olleet tiiviit, pitemmät työskentelyjaksot David Jonesin johdolla New Yorkissa ja Göteborgissa sekä oopperalaulaja Janet Williamsin studiossa Berliinissä.

solisti2.jpg

Laulaessani olen onnellinen esiintymiseen liittyvästä jännityksestä huolimatta. Äänen tuottamisen mahdollistava kehollinen prosessi yhdistää minut aina uudelleen sellaiseen osaan omaa itseäni, joka ei ole muulla keinoin tavoitettavissa. Tämä osa välittyy ainoastaan äänenä, äänettömyytenä, äänen sävyinä, väreinä, ytimenä ja erilaisina sisään ja uloshengityksinä. Nämä muodostavat myös musiikillisen ilmaisuni ja puheeni ilmaisun.

Olen esiintynyt omin konsertein sekä solistina eri orkestereiden kanssa. Esiintymiseni ovat ulottuneet Suomen lisäksi Ruotsiin, Itävaltaan, Italiaan ja Saksaan. Laulukilpailukokemusta minulla on Kokkolan pohjoismaisesta lied-kilpailusta, Kangasniemen laulukilpailusta, Keminmaan laulukilpailusta sekä Toivo Kuula kilpailusta.

Vuodesta 2003 alkaen olen toiminut Oulun ammattikorkeakoulussa kulttuurialalla lehtorina, josta olen ollut muiden tehtävieni ja intressien vuoksi eri mittaisilla virkavapauksilla. Yritykseni Ääntä kohti on perustettu vuonna 2007.