Yhteystiedot

T:mi Ääntä kohti

Y-tunnus:
1240467-8

Maija Lauri

maijalau
@gmail.com

gsm: 040-5127206

Menneitä ja tulevia

Asiakkaitteni palautetta

 

"Olen useamman vuoden käynyt puheterapiassa, äänihieronnassa, joogassa yms. jotta saisin ääneni kestämään puhumiseni määrää. Ääneni laatu ja kestävyys on parantunut merkittävästi Maijan ohjauksessa. Ihanan helpottavaa kun ei tarvitse enää pinnistellä äänen jaksamisen kanssa. Maija osaa upeasti räätälöidä tunnit tarpeisiini ja sen hetkiseen fiilikseen sopiviksi. Tunneista jää aina kokonaisvaltaisesti mukava olo."

Niina Palmu, tuotepäällikkö ja ryhmäliikuntaohjaaja

 

"Olemme laulaneet trio MeLeKossa pari vuotta ja harjoittelemme itseksemme ilman johtajaa. Joidenkin laulujen kohdalla on joskus vaikeaa päästä itseämme tyydyttävään lopputulokseen. Siksi olemme usein ennen tärkeitä esiintymisiä käyneet Maija Laurin ohjauksessa. Maijalla on taito löytää lauluihin se puuttuva jokin, sillä hän kiinnittää erityistä huomiota tulkintaan. Näin olemme saaneet korvaamatonta apua hioessamme laulujamme esityskuntoon. Hersyvän huumorintajunsa ja rennon olemuksensa ansiosta Maija saa laulajan vapautumaan ja hänellä on taito käyttää laulutekniikan opetuksessa helposti ymmärrettäviä mieli- ja kielikuvia. Hän on erittäin taitava ohjaamaan yhtyelaulua."

Trio MeLeKo:  Päivi Meriläinen,  Mari Leppilampi ja Ulla Korpi

 

"Maija on innostava, lempeästi vaativa ja taitavasti mielikuvia käyttävä opettaja. Oma ääneni on tärkein työkaluni, ja olenkin oppinut käyttämään ääntäni rennommin ja ääni kulkee vapaammin. Luotan enemmän lauluuni. Johdan myös Oulujoen seurakunnan lapsikuoroja, joissa Maija käy säännöllisesti äänenmuodostajana. Maijan ohjauksessa kuorot saavat aina uutta vahvuutta vapaaseen äänenmuodostukseen ja yhteissointiin. Olen vienyt Maijan laulutunneille 11-vuotiaan Ada-tyttäreni ja olen toimittanut Maijan pakeille äänivaikeuksien kanssa taistelevan 69-vuotiaan äitini. Maija on alansa rautainen ammattilainen, mutta myös ihana ihminen, jolle jokaisen on turvallista laulaa laulunsa."

 Anna Haanpää-Vesenterä, musiikkiterapeutti

 

"Maijan laulutunneilla olen oppinut saamaan entistä enemmän iloa laulamisesta. Olen oppinut tekniikan lisäksi löytämään tunnelmaa ja tulkintaa lauluun. On ollut antoisaa, kun on saanut tutustua omaan kroppaansa ja ymmärtänyt, miten ääni muodostuu. Laulaminen on tarkkaa puuhaa ja silloin ei voi keskittyä mihinkään muuhun, se tempaisee täysin mukaansa ja on siksi niin rentouttavaa. Maija on ammattitaitoinen laulunopettaja, joka kouluttaa itseään jatkuvasti ja tuo uudet tuulet myös oppilaillensa. Jokainen laulutunti alkaa sulavasti siitä mihin edellinen on loppunut, vaikka olisi vierähtänyt useampikin viikko. Vaikka viikko olisi kiireinen, yritän järjestää aina kalenterini niin, että tämä harrastus ei vain jäisi väliin, koska silloin tiedän menettäväni jotain tärkeää. Tai ei laulaminen oikeastaan ole pelkkä harrastus, se on sielunruokaa, jota ilman ei voi elää!"

Marjut Uusitalo, sairaanhoitaja

 

"Maijan luona tuntieni sisältö on ollut äänenhuoltoa ja laulamista. Joudun työssäni puhumaan paljon ja siksi äänen huoltaminen on minulle osa ammatillista työkyvyn ylläpitoa. Maijan tapa ohjata ja kannustaa on välitöntä ja paineetonta ja se on auttanut valtavasti uskaltamaan ja yrittämään. Uskalluksen kautta on tullut ahaa-elämyksiä ja onnistumisen kokemuksia, jotka tulevat jostain hyvin syvältä, omien esteiden ja rajojen ääreltä sekä niiden ylittämisen kokemuksista. Maijan vankka ammattitaito sekä laaja-alainen lähestymistapa ääneen ja laulamiseen on ollut minulle sopivaa. Ihminen on kokonaisvaltainen kapistus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kehollisuus on vahvasti mukana Maijan opetuksessa ja tulokset ovat kaksisuuntaisia. Kehon mukaan ottaminen ja mielen rentous auttaa äänen tuottamista ja äänen tuottaminen rentouttaa kehoa ja mieltä.Monta kertaa olen mennyt Maijan luokse työpäivän jälkeen väsyneenä ja tukkoisena ja lähtenyt sieltä pois virkistyneenä, jolloin energiavirtauksen ihan tuntee itsessään."

Minna Koivula, toimintaterapeutti


"Olen ottanut vuoden verran n. kerran kuussa Maijalta laulutunteja ja hän on  saanut ääneni soimaan ihan eri tavalla kuin ennen. Mielestäni hengitystekniikka, äänen muodostus ja eri lihasten käyttö on tuonut ääneeni uusia ulottuvuuksia ja syvyyttä. Ääni kestää nyt laulaa pitkiäkin aikoja, myös korkealta ja hiljaa! Olen täysin vakuuttunut Maijan lauluopetuksen ammattitaidosta ja erittäin tyytyväinen menneeseen vuoteen."

Jukka Tallgren, FM.

 

"Laulutunnit ovat luontevia ja rentoja, ei tarvitse pelätä tuleeko virheitä :) Ääni on vahvistunut, ääniala laajentunut ja äänenkäyttö monipuolistunut s.e. voin laulaa korkeampiakin ääniä kantavammin."

Ellanoora, 15 vuotta, koululainen

 

"Olen kokenut ohjauksen johtavan hyvin luonnolliseen tapaan laulaa - koko kroppa työskentelee- ja kun ensimmäisen kerran "löysin ääneni"- olo oli aika huikea, joskin hieman hämmentynyt: ai minulla on tällainen ääni! Siinä samalla ikäänkuin sivutuotteena tulevat terveydelliset vaikutukset mm. niskahartiaseutuun, hengityksestä puhumattakaan. Laulutunnin jälkeen olo on hyvin energinen ja jotenkin tuntee olevansa "enemmän elossa." 

Eila Oksa, sairaanhoitaja

 

"FM, laulupedagogi Maija Lauri on toiminut Haukiputaan Kirkon Kamarikuoron äänenmuodostuksen opettajana vuoden 2007 alusta lähtien. Hän antaa kuorolaisille henkilökohtaista äänenmuodostuksen opetusta harjoitusiltoina ja vetää usein myös kuoron yhteisen äänenavauksen. Yhteistyö Maijan kanssa on helppoa, sillä hän on hyvin sosiaalinen persoona. Hänen työskentelyään leimaa myönteisyys ja huumori. Maija ei ole jämähtänyt paikalleen, vaan hän on ajantasalla lauluasioista ja on koko ajan kehittänyt itseään. Maija on auttanut myös foneettisissa asioissa kun kuoro on harjoitellut vieraskielistä ohjelmistoa. Minun on helppo suositella "meijän Maijaa" myös muille kuoroille!"

Hannu Niemelä, mus.maist., Haukiputaan Kirkon Kamarikuoron johtaja

Kuorolaisten palautetta:

"Olen kokenut Maijan laulutunnit tosi tärkeänä osana kuoroharrastusta, koska "Maijan putiikissa" on pystytty keskittymään juuri niihin asioihin, joissa juuri minä olen tuntenut tarvitsevani ohjausta ja toisaalta niihin asioihin missä Maija on todennut minun olevan epävarma. On niin mahtava tunne putiikista palatessa, kun on oikeasti oivaltanut jonkun harjoituksen jujun. Se on todella motivoivaa."

 "Maijan 'tunnille' on helppo mennä, ei tartte jännittää. Opettajana hän on kannustava. Pienillä vinkeillä hän saa 'laulajan' kokemaan onnistumisen elämyksiä, mikä herättää halun oppia lisää. Maijan käyttämät mielikuvat ovat hyviä, yksinkertaisia ja havainnollisia ja helpottavat uusien taitojen omaksumista. Ääniharjoitukset ovat monipuolisia ja saavat usein oivaltamaan, miten ääntä pitäisi käyttää."

"Mielestäni Maija Laurin pitämillä laulutunneilla on tekemisen meininki, mutta leppoisa ja humoristinen ilmapiiri kuitenkin säilyy. Maija huomioi laulunopiskelijan yksilölliset toiveet ja musiikilliset tavoitteet. Niitä kohti edetään tavoitteita tukevin, sopivin ääniharjoituksin.”

"Erinomaisen hyvä laulunopettaja. Löytää jokaiselle jotain uutta opittavaa. aina! Uskomattoman hyvä tekniikkataituri. Varmasti saa löydettyä kaikista ne positiiviset puolet, jokainen uskaltaa laulaa ja luottaa omaan ääneensä. Löytää takuulla jokaisen vahvuudet. Positiivinen innostaja. Näkee, että pitää omasta työstään!”

“Parasta Maijan opetuksessa onkin se, että välittömyytensä ja huumorintajunsa ansiosta hän saa oppilaan rentoutumaan ja sen jälkeen opetuksen vastaanottaminen on paljon helpompaa. Hän laittaa itsensäkin täysillä likoon oppilaan edessä ja osaa hyvin konkreettisesti ja ymmärrettävästi esittää äänenmuodostukseen ja laulutekniikkaan vaikuttavia asioita. Maijan opetuksen ansiosta tunnen viime vuosina kehittyneeni laulajana, minkä seurauksena äänialani on laajentunut ja hengitystekniikkani parantunut."

"Olen mielestäni oppinut paljon Maijalta ja hän lisää uskallusta laulaa. Myös myönteisen palautteen antaminen tuntuu hyvältä. Toisaalta hän kyllä sanoo, jos jotakin pitää petrata. "